Telemarketing- och säljbranschen har länge haft rykte om sig att ha hög personalomsättning. På ViaSales har trenden vänt – tack vare rekryterare Emmy Zachrisson och Roksana Ahmad. Nyckeln är förmågan att ge ungdomar möjlighet till en karriär och stärkt självkänsla.

Emmy Zachrisson började sin karriär som fält- och telefonförsäljare. Idag är hon rekryteringschef på ViaSales där hon är ansvarig för bolagets nyrekryteringar. Ett uppdrag som kräver kunskap om såväl affärer som rekrytering. 

– Det är en fördel att jag varit i fält och på telemarketing, jag vet vad som krävs av säljare och vilka egenskaper som inte fungerar. När jag träffar rekryter idag tittar jag framför allt efter social kompetens och förmågan att arbeta mot uppsatta mål, säger Emmy Zachrisson.

Idag arbetar 160 säljare på Via Sales. Om tre månader ska antalet vara 200. Målet för Emmy och hennes kollega Roksana Ahmad är att handplocka de bästa säljarna och fylla kontoret med marknadens mest kompetenta och motiverade medarbetare.

– Det finns mängder av ungdomar som söker jobb men för oss gäller det att ta in rätt personer. Ett CV är aldrig lika viktigt som en vinnande personlighet vilket gör att jag som rekryterare måste lyssna och lita på min magkänsla, säger Roksana Ahmad.

Roksana började arbeta på ViaSales hösten 2021. Hon har tidigare erfarenhet av säljrekrytering och fick jobbet på grund av sin inställning till yrket.

– Att få ungdomar att se alla möjligheter som säljyrket erbjuder är det allra roligaste. Det var anledningen till att jag också ville arbeta här: för att jag såg möjligheten att påverka min framtid tillsammans med ett ungt, kul gäng med starkt driv.

Det finns stora möjligheter att klättra inom organisationen och påverka sin egen karriär och löneutveckling, vilket Emmy har gjort. Hon blev chef för rekryteringsteamet efter ett år på ViaSales och tar ansvar för att leverera enligt uppsatta mål, precis som varje enskild säljare också gör. Men jaget är aldrig större än laget påpekar Roksana.

– Det pågår definitivt en informell tävling mellan Emmy och mig, så det gäller att inte tappa tempo. Vi är båda vinnarskallar men om en av oss har en tuff vecka stöttar vi och hjälper varandra.

Allra stoltast över sitt arbete är de när de lyckas hitta och attrahera säljare som senare utmärker sig inom organisationen. Och sådana exempel finns det gott om.

– Ingen som jobbar här nöjer sig, alla har höga ambitioner, vill tjäna mycket pengar och strävar hela tiden efter nya mål. Och det är en inställning som tycks smitta, det påverkar hela organisationen, säger Emmy.

Hon poängterar att ViaSales har lägre personalomsättning än de flesta i branschen – ett resultat av en tydlig rekryteringsprocess men kanske framförallt av chefernas mentorskap.

– Ledningen investerar och tror verkligen på oss unga förmågor som jobbar här. Det bidrar till våra resultat och har gjort oss till mer än ett säljbolag, snarare en plantskola för entreprenörer.