Sälj är den bästa skolan i livet

I skolan lär man sig matte, svenska, historia och många fler ämnen. Men när lär man sig om livet och hur man ska leva sitt liv på bästa sätt? Ett jobb inom sälj, är sällan bara ett “vanligt jobb”, det är mer än så. “Sälj är den bästa skolan i livet” menar Armanj Atroshi, vice VD på VIASALES.

Det finns stora skillnader mellan skolgången och arbetslivet, men det finns inte mycket i livet som förbereder ungdomar till vad som förväntas av dem på arbetsmarknaden. Efter att du är klar med din skolgång så finns ingen tydlig plan för dina kommande år som du tidigare har haft i skolan. Istället står du själv… och arbetslivet är sällan guld och gröna skogar där du får allt du söker efter.   

Ett jobb inom sälj ger dig kvalitér som kommer gynna dig långt fram i livet

På ett säljjobb kommer du lära dig om olika principer som hjälper dig få framgång i livet och utveckla egenskaper som gör dig ostoppbar i din karriär. I ditt professionella liv kommer du mötas av många motgångar, det kan vara nedslag när du söker jobb, ett uppdrag som du har blivit nekad eller att din chef inte ger dig en löneökning som du gärna hade hoppats på. Utanför ditt professionella liv kommer du självklart också bemötas av motgångar, och ett säljjobb hjälper dig härdas så att du kan ta dig framåt!

“För varje “nej” som du får höra blir du starkare och starkare!”

– Armanj Atroshi, VIASALES     

Förutom att du härdas och blir starkare mentalt genom att jobba som säljare, lär du dig att inte ta saker personligt. Många människor stannar i sin utveckling eftersom de har svårt att ta sig förbi en motgång. De har svårt att släppa händelsen eftersom de har tagit det personligt. Som säljare lär du dig att ta emot feedback, omvandla det till något positivt och ta kliv i din karriär!

Tänk dig antalet motgångar som du går igenom under din livstid, tar du alla personligt kommer du stanna i din utveckling och aldrig uppnå något.

“Som människa utvecklas man genom att utmanas och som säljare utmanas jag varje dag.”    – Lucas Leonardo, Säljare på VIASALES

Ett jobb inom sälj är extremt utvecklande och utmanande! Du kommer på kort tid nå nya höjder i ditt liv som du tidigare inte kunnat föreställa dig. Anledningen till detta är för att du tvingas skapa värde som säljare. Tänk dig att du är timanställd, oavsett om du jobbar hårt eller inte kommer du endast kunna tjäna pengar när du har gjort dina timmar. Som säljare däremot måste du skapa värde, och gör du det kommer du få en lön som många bara drömmer om.

Som säljare utvecklas du på många olika sätt, och ett exempel är din sociala kompetens. Lucas Leonardo som har jobbat på VIASALES i 2 år nu berättar att han idag vet hur han ska prata med en 16 årig från skåne likaväl som han vet hur han ska prata med en 80 årig från Kalix. Detta är en otrolig styrka menar Lucas eftersom hans goda sociala kompetens hjälper honom få fram det han vill och ger honom ett övertag i förhandlingar bland annat.

Förutom den sociala kompetensen som Lucas har utvecklats på jobbet har han även fått en mycket bättre disciplin i livet generellt.

“Den disciplin jag har idag kommer väl från att jag har nu varit ute i varenda väder som är tänkbart och knackat, jag har gått flera kilometer mellan dörrarna för att få in ett avtal, och jag har suttit och ringt det där extra samtalet för att jag har velat få in ett till avtal.”

“Att gå upp en timme tidigare för att plugga är idag inga problem.”

– Lucas Leonardo, VIASALES

Att ha målsättningar i livet är viktigt men det är inte alla som har det. Som säljare är det väsentligt att ha mål, annars är det svårt att mäta om du utvecklas eller inte. På VIASALES har varje säljare ett krav som de måste uppnå och alla säljare uppmuntras själva att sätta professionella och privata mål. “VIASALES är inget utan sin personal så vi vill att företagets och säljarnas målsättningar ska gå hand i hand” – Armanj Atroshi

Det här med målsättningar är något som har utvecklat Lucas något enormt, tidigare hade han inte någon plan för sin framtid. Han visste bara att han ville ha kul, spela innebandy och resa.

“Idag har jag blivit mer driftigare, jag tänker ett steg längre när det kommer till min framtid. Om tre år vill jag att SoSafe som är en av våra egna produkter ska bli en självklarhet hos konsumenter när det kommer till säkerhet. Jag vill vara i spetsen och leda försäljningen för SoSafe och jag känner att jag får den möjligheten här på VIASALES.

– Lucas Leonardo  

Den utveckling som Lucas har haft hade förmodligen inte varit möjligt utan hans jobb som säljare. Lucas har härdats, utvecklats och skolats till säljare vilket har gett honom kvalitéer som kommer gynna honom i resten av hans liv. 

Vill du jobba som säljare och gå igenom den bästa skolan i livet? Ansök till oss idag!